Elmu ry ja Garden Helsinki -hanke esisopimukseen yhteistyöstä

Elmu ry, on sopinut mittavasta yhteistyöstä Töölöön tulevan Helsinki Gardenin kanssa. Elmu ry ja Gardenin kehitysyhtiö ovat solmineet aiesopimuksen tulevasta yhteistyöstä. Gardeniin on suunniteltu mm. kaksi tapahtuma-areenaa aitioineen, liikuntatiloja, asuntoja, kauppoja, ravintoloita, kaksi hotellia, toimistoja ja muita liiketiloja.

Yhteistyö Elmu ry:n kanssa käsittää aiesopimuksen mukaan edullisia treenikämppiä ja monipuolisia muunneltavia esiintymisareenoita. Bändien treenitoiminnan harjoittamiseen varataan tilaa n.400–600 neliömetriä, ja Elmu ry:n tapahtumatoiminnan eli elävän musiikin ja toiminnan tarpeisiin rakennetaan Gardeniin venue-tiloja.

”Elmu on Suomen merkittävin elävän musiikin yhdistys. Se, että Elmu tulee vahvaksi osaksi Garden-kokonaisuutta antaa oman pienen viestinsä Gardenin monipuolisuudesta ja merkityksestä Stadin tapahtuma- ja nuorisokulttuurille”, kertoo Timo Everi, Gardenin tapahtumatiloja hallinnoivan Nordarenas Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Sopimus on merkittävä myös isompien esiintymispaikkojen puutteessa elävälle Helsingille, kuin myös treenikämppiä etsiville aloitteleville nuorille artisteille ja orkestereille. Elmu ry jatkaa yli 40 vuotta jatkunutta perinnettään tarjota pääkaupunkiseudulla asuville ihmisille elävää musiikkia ja toimivia treenitiloja. Yhdistys pitää vanhan toimintamuotonsa entisellään tarjoamalla musiikkikulttuuria sen kaikissa eri osamuodoissaan.

”Tarve elävälle musiikille on palavampi kuin koskaan. Elmu on ollut mukana monessa jutussa jo pitkään ja nyt on jälleen aika uudelle! Maailma muuttuu, miksei muuttua mukana? Elmu on jo vuodesta 2009 etsinyt Helsinkiin keikkatilaa, joka tarjoaisi 3000 henkilölle mahdollisuuden kuulla elävää musiikkia. Erilaisia hankkeita on vuosien aikana ollut, mutta vihdoin Gardenin ansiosta Elmulla on mahdollisuus toteuttaa tämä kauan haaveena ollut hanke”, sanoo Janne Puurtinen Elmu ry:stä.

Vuokrakohteen tarkka pinta-ala ja tilojen sisältö täsmentyvät hankesuunnittelun yhteydessä.