Gardenille merkittävä sopimus: Scandic vahvistaa asemaansa Helsingissä kahdella uudella hotellilla

Scandic on allekirjoittanut pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Garden Helsinki -hankkeen kehitysyhtiön Projekti GH Oy:n kanssa kahdesta yhteensä 457-huoneisesta hotellista ainutlaatuisen monitoimiareenan yhteyteen Helsingissä. Sopimus sisältää 232-huoneisen Scandic Go -hotellin sekä 227-huoneisen Scandic-hotellin.
Hotellien tavoitellaan avautuvan vuonna 2027. Uudet hotellit tuodaan yhdelle Scandicin avainmarkkinalle, jolle nähdään pitkällä aikavälillä kasvavaa kysyntää yritys- ja vapaa-ajan matkaajien keskuudessa.

Kahden hotellin avaamisella Scandicista tulee Suomen suurimman kaupunkikehityshankkeen Garden Helsingin hotellioperaattori yksinoikeudella, vain kahden kilometrin päähän Helsingin ydinkeskustasta. Gardenista tulee ainutlaatuinen monitoimitapahtuma-alue, jossa on viihde-, ravintola- ja toimistotiloja sekä huoneistoja. Kaupunkikeskustan läheisyys ja ympäristön lukuisat vetovoimatekijät luovat kasvavaa kysyntää sekä yritys- että vapaa-ajanmatkaajien hotelliyöpymisille vuoden ympäri.

– Meillä on Scandicissa kasvustrategia ja jatkamme asemamme vahvistamista tärkeillä avainalueilla, joilla näemme suurta potentiaalia. Helsingin matkailun- ja tapahtumien
toimintaohjelman mukaisesti Helsinkiin odotetaan ylittävän 5 miljoonaa hotelliyötä vuodesta 2026. Näiden kahden hotellin tuominen on tärkeä merkkipaalu kasvustrategiassamme.
On myös jännittävää esitellä Suomen markkinoille ensimmäinen Scandic Go -hotelli, Scandicin tuotemerkki nopeasti kasvavalla economy-segmentillä, kertoo Scandic Hotels Groupin President & CEO Jens Mathiesen, .

Gardeniin tulee monitoimiareena maailmanluokan kotimaisille ja kansainvälisille tapahtumille. Hotellit ovat osa Gardenia sijaiten samassa rakennuksessa. Scandic Go tarjoaa tilallisesti tehokkaita, fiksuja majoitusratkaisuja hyvään hintaan. Scandic-hotelli puolestaan tarjoaa pääosin kahden hengen huoneita, perhehuoneita ja kokoustiloja jopa 250 hengen tilaisuuksiin sekä houkuttelevan ravintola- ja baarialueen.

– Odotan innolla Scandic- ja Scandic Go -hotellien avaamista Gardeniin yhdessä Projekti GH Oy:n ja Suomen Scandic-tiimin kanssa. Hotellit ovat tärkeä lisä Töölön alueelle sekä uudelle tapahtuma-areenalle. Gardenin hotellioperaattorina Scandic tarjoaa kaksi hotellia, yhteensä 457 huonetta yhden katon alla, riippumatta etsivätkö vieraamme täyden palvelun hotellikokemusta vai haluavatko he keskittyä kaupunkiin tutustumiseen tai osallistua areenan tapahtumiin, kertoo Scandic Hotels Oy:n maajohtaja Laura Tarkka.

Uudet hotellit tulevat olemaan pohjoismaisella ympäristömerkillä, Joutsenmerkillä, sertifioituja. Kiinteistönomistaja tulee panostamaan rakentamisessa kestävään kehitykseen ja kiinteistöt sertifioidaan kansainvälisesti tunnustetuilla sertifiointijärjestelmillä LEED tai BREEAM.

– Garden Helsingin visio on tarjota ylivertainen asiakaskokemus. Scandic tuo projektiin tapahtuma- ja matkailualan osaamista sekä nykypäivän asiakkaan ymmärrystä.
Haluan kiittää Scandicin ja Finescon tiimejä heidän tuestaan ja yhteistyöstä prosessin aikana, kertoo Projekti GH Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Everi.