Kaupunginhallitus hyväksyi Garden Helsingin suunnitteluvarauksen

Garden Helsingin suunnitteluvaraus hyväksyttiin kaupunginhallituksen kokouksessa maanantaina 11.5.2015. Varaus on esityksen mukainen, eli Garden Helsinki -hankeelle varataan tontti Töölön Mäntymäestä. Suunnitteluvaraus on voimassa 30.6.2016 asti.

Suunnitteluvarauksen myötä Garden Helsinki -hankkeelle varataan jatkosuunnittelua varten tontti yksinoikeudella. Helsingin kaupunki ja Garden ovat sitoutuneet viemään hanketta eteenpäin alustavien suunnitelmien ja suunnitteluvarauksessa määriteltyjen ehtojen mukaisesti.

– Hanke on edennyt Helsingin kaupungin normaalin päätöksentekoprosessin mukaisesti. Me olemme koko ajan tukeutuneet kaupungin demokraattiseen päätöksentekoprosessiin. Sanalla ”me” tarkoitamme kymmeniätuhansia IFK-perheitä ja helsinkiläisiä kulttuurin ja urheilun ystäviä, joiden tulevaisuuteen hankkeella on suurta merkitystä, kommentoi Garden-hankkeen vetäjä Timo Everi.

– Ensimmäiset konsertit ja urheilutapahtumat voidaan järjestää Gardenissa noin kahden vuoden kuluttua siitä, kun alueen kaava on vahvistettu ja rakennuslupa on hyväksytty.